Persoonlijke gegevens

Ik ben Pieter Mertens en sinds april 2013 aan het werk als zelfstandig psycholoog te Hamont-Achel (Bosstraat 54). Sinds begin september 2014 werk ik eveneens als zelfstandig seksuoloog. Beiden zijn voor mij even belangrijk en aan beide delen hecht ik evenveel aandacht. De opleiding seksuologie was dan ook een hele verrijking voor mijn werk als psycholoog, en andersom. De opleidingen zijn zeer complementair en aanvullend.

Opleiding

Master in de Seksuologie 

(2012- 2014)

Katholieke Universiteit Leuven

 

Master of science in de Psychologie 

(2010- 2012)

Katholieke Universiteit Leuven

 

Bachelor in de Psychologie

(2007- 2010)

Katholieke Universiteit Leuven

 

Werkervaring

Orthopedagoog jongeren met een VOS-statuut (Verontrustende Opvoeding Situatie)  of een MOF-statuut (als Misdrijf Omschreven Feiten) in Gemeenschapsinstelling De Zande (Beernem)

(december 2015-heden)

Begeleiding van jongeren die zijn geplaatst door een jeugdrechter in Gemeenschapsinstelling De Zande in Beernem.

 

Orthopedagoog Seksuele GedragsStoornissen (SGS) en mensen met een drugsafhankelijkheid (AOD) in Asster (Sint-Truiden) 

(april 2015 – november 2015)

Begeleiding van personen met een seksuele gedragsstoornissen en mensen met een drugsafhankelijkheid op de afdeling Libra 3 van het Psychiatrisch Ziekenhuis Asster in Sint-Truiden.

 

Zelfstandig klinisch psycholoog

(april 2013- heden)

Ik werk samen met een andere psycholoog en met een huisartsenpraktijk. Op basis van doorverwijzingen via deze psycholoog en via de huisartsenpraktijk, werk ik met diverse casussen. Verder bekwaam ik mezelf in individuele begeleiding alsook koppel- en gezinsgesprekken. Minstens maandelijks houd ik intervisie met mijn collega psycholoog (Peter Beks) om mezelf verder professioneel bij te scholen om op die manier cliënten zo effectief mogelijk te begeleiden.

 

Leefgroepbegeleider/trajectbegeleider in de Switch (Betekom)

(september 2011-oktober 2012)

– Stage van 9 maanden in begeleidingstehuis de Switch

– Vervangingscontracten na afloop stage

(sept 2011-mei 2012)

(juli 2012-okt 2012)

 

De Switch is een begeleidingsinitiatief in de Bijzondere Jeugdbijstand in Betekom (Vlaams-Brabant), voor meisjes tussen 14 en 18 jaar. Mijn stage bestond uit twee delen, waarin ik respectievelijk leefgroepbegeleider was (koken, afspraken maken, naar de dokter gaan, winkelen, enzovoort) en in het tweede deel trajectbegeleider (opvolging trajecten, psychologische test afnames, groepsgesprekken, individuele gesprekken, dossieropvolging, enzovoort). Tijdens de vervangingscontracten functioneerde ik als leefgroepbegeleider.

Erkenning

Ik ben erkend als Klinisch Psycholoog door de Belgische Federatie van Psychologen (BFP) met als erkenningsnummer 891112007.

Ik ben erkend als Klinisch Seksuoloog i.o. door de Vlaamse Vereniging voor Seksuologen (VVS).